Met welke klachten ga je naar een psycholoog toe? Mensen gaan naar een psycholoog met allerlei verschillende klachten. Deze klachten variëren van angst tot depressie, verslaving, piekeren, problemen in de relatie, boosheid en frustratie, onzekerheid. Soms is het zo dat iemand niet persé een duidelijke klacht heeft, maar juist meer zelfvertrouwen wil ervaren of zich afvraagt hoe vorm te geven aan zijn of haar leven.

Ook fysieke klachten, zoals migraine en buikproblemen, kunnen gelinkt zijn aan ons geestelijke welbevinden. Ook dan kan het raadzaam zijn een afspraak te maken, zodat we samen kunnen onderzoeken wat er speelt.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Hoe eerder, des te beter! Over het algemeen worden klachten erger, naarmate je er langer mee rond loopt. Hier is meer informatie te vinden over veel voorkomende klachten. Mocht het nou zo zijn dat wat waar jij last van hebt er niet bij staat, aarzel dan niet om contact op te nemen. Zo kan ik je meer vertellen en kan ik eventuele vragen beantwoorden. Ik help je echt graag, dus als er iets is maar twijfelt of je daarmee wel naar een psycholoog kunt gaan of je hebt een vraag, neem dan contact met mij op.

Hoe werkt het?

Tijdens het intakegesprek leer ik je kennen door te luisteren naar jouw verhaal en vragen te stellen. We zullen het zowel hebben over je klachten, als over je huidige leven en kort over je geschiedenis. In dit eerste gesprek onderzoeken we ook samen wat je hulpvraag is en zal ik je vragen of je een klik hebt ervaren. Als deze klik er is, plannen we vervolggesprekken in waarin het werken aan jouw hulpvraag centraal staat.

Bewustzijn en verbinding vormen voor mij de basis van waaruit ik werk. Wil je iets veranderen in je leven, dan is het van belang eerst te weten hoe het nu zit. Als we daarachter zijn, dan is het mogelijk dat jij, in het begin met mijn hulp en later zelfstandig, daar verandering in kan gaan brengen. Want alleen in verbinding met elkaar kun je wezenlijke zaken veranderen.

Wil je een afspraak maken? Heb je nog vragen over mijn werkwijze of over iets anders? Neem dan gerust contact op via 06 16647445 of info@psycholoog010.nl

Privacy reglement

Wil je meer lezen over de Privacy Policy van de website? Klik dan hier.
Wil je meer lezen over het Privacy Reglement van de praktijk? Klik dan hier.