Koen (30 jaar)

Elise is een prettige therapeut om mee te werken, ze is professioneel, meelevend en behulpzaam.

Llse (32 jaar)

Ik zit zoveel beter in mijn vel, kan beter met de stress die mijn werk meebrengt omgaan en heb rust gevonden. PRI geeft mij de juiste tools in handen om afstand te nemen van een situatie en echt te kijken en voelen wat er aan de hand is. Ik heb mijn gevoel in mijn lijf terug en heb nu meteen door of er iets aan de hand is door naar mijn lijf te luisteren.

Met jouw aanmoedigingen, steun, en soms ook aantrekken van de teugels, heb je de perfecte balans gegeven aan dit traject. Ik wil je nog bedanken voor de hulp die je me hebt gegeven het afgelopen jaar.

Adrienne (23 jaar)

Voordat ik naar Elise ging, durfde ik niet te praten. Ik was stil, wilde zo min mogelijk geluid maken, zodat mensen eigenlijk niet wisten dat ik er was. Tijdens de gesprekken met Elise heb ik ervaren dat ik er wel mocht zijn, ik geluid mocht maken en dus ook mocht praten. Dit was in het begin onwijs moeilijk. Elise hielp mij hierbij door veel geduld met mij te hebben en niks te overhaasten. Ik heb van haar geleerd dat mijn gedachtes en gedrag voortkomen uit hoe ik als kind heb moeten overleven. Door nu te zien dat dit niet meer nodig is, ben ik pas echt gaan leven. Ik heb, dankzij Elise, ervaren hoe fijn het is om in contact met mensen te zijn, hoe leuk het is om iets voor jezelf te doen en vooral hoe mooi het leven is!

Lees over:
behandeling van angst- en spanningsklachten. 

Marissa (29 jaar)

”Als kind heb ik iets heel naars meegemaakt en m’n leven lang heb ik dit weg proberen te drukken. Op momenten lukte dat, maar uiteindelijk kwam toch elke keer weer omhoog. Ik ben blij dat ik hulp heb gezocht, op momenten vond ik het een zwaar proces, maar de opluchting die ik nu ervaar is dat het allemaal meer dan waard geweest. ”

Lees over:
behandeling van traumatische ervaringen.

Axel (42 jaar)

“Toen mijn vader overleed, wist ik echt niet hoe ik hier mee om moest gaan. Na aandringen van mijn vrouw ben ik toch professionele hulp gaan zoeken. Ik vond het best wel spannend, zo voor de eerste keer naar een psycholoog. Gelukkig was ik snel op mijn gemak. Dit kwam vooral doordat Elise heel vriendelijk en open is. Hierdoor voelde ik me vrij om wat dan ook op tafel te leggen, zelfs durfde ik na enige tijd mijn verdriet te delen. Achteraf gezien ben ik blij dat ik naar mijn vrouw geluisterd heb.”

Lees over:
rouw- en verliesverwerking

David (39 jaar)

“De gesprekken bij Elise waren erg fijn en behulpzaam. Ik heb Elise ervaren als een vriendelijke en begripvolle therapeut die oprecht geïnteresseerd was in mij als persoon en mijn verhaal. Ondanks dat ik het niet zo makkelijk vind om over mijn problemen te praten lukte dat in haar bijzijn juist erg goed. Dat was voor mij een enorme opluchting. Ze is deskundig en heeft mij kunnen helpen weer op het juiste pad te komen.”
David

Lees over:
Stress en burn-out

Sofia (53 jaar)

Ik kwam bij Elise omdat ik last had van huilbuien op het werk, mij onzeker voelde op het gebied van sociale contacten met collega’s en nieuwe mensen, en vaak het onprettige gevoel had door de mand te kunnen vallen.

Het PRI-traject heeft me heel veel opgeleverd. Veel inzicht in mezelf en in welke onbewuste patronen vanuit de kindertijd nog zo’n grote rol spelen in het dagelijks leven. Samen met Elise heb ik dat haarfijn kunnen blootleggen en dat was een hele reis. Elise is heel erg goed om al vragend tot de kern te komen, ze legt begrijpelijk uit desnoods vanuit allerlei verschillende invalshoeken, kan emoties razendsnel herkennen, is erg vriendelijk en betrokken en maakt de dingen lichter door haar humor en relativeringsvermogen. Bij alle sessies hebben we hard gewerkt van de eerste tot de laatste minuut, deed ik veel ontdekkingen en ging ik met een lichter gemoed naar buiten dan dat ik binnenkwam. Ik vond PRI heel intensief, niet makkelijk en het vergde alle inzet, maar het resultaat is er dan ook naar. Ik kan me makkelijk 1 op 1 of in groepen bewegen en ben stabieler, onbevangener en heb meer lol in mijn leven. Voor de angst bij contacten is rust in de plaats gekomen, waardoor ik meer aandacht heb voor de ander en dat maakt dat ik veel meer plezier, verbinding en voldoening ervaar in mijn relaties met anderen. Ik geniet nog elke dag van het resultaat. Ik kan zowel PRI als Elise van harte aanbevelen.

Lees over:
onzekerheid en negatief zelfbeeld

Claudia (34 jaar)

Ik ben Elise erg dankbaar voor haar hulp en prettige manier van begeleiden. Het was voor mij een lang traject met vallen en opstaan, maar wat ik uiteindelijk volledig heb afgerond. Daar ben ik nu ontzettend trots op! Elise heeft me goed begeleid bij de zoektocht naar mijn hulpvraag en met geduld en empathie hebben we samen toegewerkt naar een nieuwe richting in mijn leven. Daar waar ik in het begin richtingloos en angstig was, en totaal geen idee had, heb ik nu een kompas om (altijd) op terug te vallen, rust en structuur gecreëerd en vertrouwen in mijzelf. Dergelijke persoonlijke verrijking gun ik iedereen en omdat Elise je hier goed bij kan begeleiden, raad ik haar absoluut aan.

Lees over:
depressie en somberheidsklachten