Ieder zal in zijn leven op een bepaald moment iemand verliezen. Een geliefde, een broer, een zus, je kind, een ouder, allemaal kunnen we hen verliezen. Wetende dat die ander nooit meer terug gaat komen, is misschien wel het moeilijkste wat er is. Hoe ga je hier mee om? Met het gemis? Met je verdriet? Of met je boosheid?

Rouw

Na de eerste schok van het verliezen van een door jou geliefd persoon, start het proces van rouwen. Rouwen is eigenlijk alle emotionele reacties die we ervaren nadat we iemand hebben verloren. Een rouwproces is heel persoonlijk en het kan lang duren voordat we gewend raken aan dat iemand die zo betekenisvol voor jou is, er niet meer zal zijn.

Hulp bij verlies en rouw

Soms kan het fijn zijn om bij zoiets pijnlijks professionele hulp te krijgen. Misschien zit je met veel vragen? Of begrijp je niet waarom je je niet verdrietig voelt? Heb je behoefte dat iemand gewoon naar je luistert? Ik kan je pijn natuurlijk niet wegnemen, maar ik kan je wel echt bij te staan in het rouwproces. Om je zo te helpen het verlies te verwerken, zodat je weer verder kunt gaan met leven. Iemand verliezen is al pijnlijk genoeg, dat hoef je niet alleen te verwerken.

Lees hier over de ervaring van Axel die een afspraak maakte nadat hij zijn vader verloor

Heb je vragen over rouw- en verlieswerking? Neem dan gerust contact met mij op via: info@psycholoog010.nl of 06 1664 7445

Heeft u hulp nodig bij Rouw- en verliesverwerking?

Bericht sturen

06 16647445