Mijn naam is Elise Besems en ik werk al jaren met veel plezier als psycholoog en PRI therapeut in Rotterdam. Aan de Erasmus Universiteit heb ik een master Biologische & Cognitieve psychologie en een master Klinische psychologie behaald. Razend interessant vind ik mensen en alles wat ze denken, doen en voelen. Wat dat betreft ben ik het juiste beroep gaan uitoefenen.

Bewustzijn en verbinding vormen voor mij de basis van waaruit ik werk, maar ook van waaruit ik zelf leef. Zowel voor mij persoonlijk als in mijn werk heeft het gedachtegoed van Ingeborg Bosch me enorm geïnspireerd. Zij ontwikkelde de methode PRI en in 2014 ben ik gestart met deze 4-jarige opleiding. Inmiddels ben ik naast psycholoog ook gecertificeerd PRI therapeut. Past Reality Integration (PRI) geeft mensen een methode in handen waarmee ze zichzelf, in het begin met de hulp van therapeut, kunnen bevrijden uit de beschermingsreacties die we nodig hebben gehad in onze jeugd.

Deze beschermingsmechanismen zijn als volwassene overbodig geworden, maar automatisch worden ze toch nog geactiveerd. Ik kan je helpen deze mechanismen te ontmantelen, zodat je het heden kunt gaan beleven voor wat het daadwerkelijk is. En daarbij steeds meer in verbinding kunt gaan leven met jezelf en met de mensen in je omgeving. Hoe mooi is dat, een lichter leven in verbinding!

Naast mijn passie voor PRI, houd ik van reizen, sporten en buiten zijn. Ik woon samen met m’n vriend en breng graag tijd door met m’n familie en vriendinnen. Samen, samenzijn, samenleven, samen doen is voor mij persoonlijk ontzettend belangrijk, dus ook in mijn werk. Ik nodig je dan ook uit, kom maar met alles wat er is.