Graag deel ik hier de boeken en de filmpjes die me enorm hebben geïnspireerd en waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Wellicht kunnen ze jou ook inspireren en verder helpen op jouw weg van ontwikkeling.

IllusiesIngeborg Bosch
Voor mij  dé handleiding om uit het doolhof van onbegrijpelijke emoties te komen. Het boek wat ik vaakst geraadgepleegd heb en waarin ik tot op de dag van vandaag altijd weer nieuwe dingen kan lezen, ook al ken ik de tekst van haver tot gort.


Onze LiefdeIngeborg Bosch
Over liefdesrelaties, verbinding en liefde. Hoe je elkaar kwijt kunt raken, maar vooral over hoe je elkaar weer terug kan vinden. Zodat de liefde weer kan stromen. Heel inspirerend en verhelderend boek, waarin je concrete tools krijgt om de emotionele en fysieke intimiteit in je relatie te vergroten.


De herontdekking van het ware Zelf – Ingeborg Bosch
Voor iedereen die worstelt met gevoelens en gedragingen, waarvan je denkt, waarom voel en doe ik dit toch in hemelsnaam!? Wat is er mis met mij dat ik elke zo angstig word? of boos? of waarom doe ik elke keer zo ongelofelijk m’n best zonder bevredigend resultaat? Of misschien vraag je je af waarom voel ik toch zo weinig? Dan is dit het boek voor jou om zo te ontdekken dat je verleden onbewust een bepalende invloed heeft op je gedrag vandaag de dag.


PRI en de kunst van bewust leven – Ingeborg Bosch
Een compacte en eenvoudige handleiding om de basis van PRI onder de knie te leren krijgen. Daarnaast spreekt het spirituele perspectief wat hier duidelijk naar voren komt, me heel erg aan.


De onschuldige gevangene – Ingeborg Bosch
Heftige titel, maar wel de spijker op zijn kop. Voor mij hét boek over hoe je je kinderen kan begeleiden in hun weg naar volwassenheid. Geen boek vol regeltjes, maar een manier om inzicht te krijgen in wat zijn de behoeften van kinderen en vervolgens te gaan ontdekken hoe wil ik dat zelf in de praktijk brengen.aan.


Secret life of the unborn child – John Kelly & Dr. Thomas Verny
Prachtig boek over het begin van ons leven. Van conceptie, naar de tijd in de baarmoeder.  Wat baby’s ervaren als ze nog in de baarmoeder zitten. Wat de invloed is van de gevoelens van de moeder én de vader op het ongeboren kind. Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Zeker lezen. Verny beschrijft prachtig hoe het leven is voor een ongeboren kind.


Leven met een borderliner – Paul Mason & Randi Kreger
Indrukwekkend naslagwerk over hoe het is om te leven met iemand die borderline problematiek heeft. En ook als je zelf borderline trekken, kenmerken of de diagnose borderline hebt, dan kan het interessant zijn te lezen.