Een trauma kan ontstaat nadat we iets heel ingrijpends hebben meegemaakt. Dit kan kortgeleden gebeurd zijn of misschien is het iets vanuit een ver verleden. Hoe kort of hoe lang geleden dit ook is geweest, soms is het zo dat we deze ervaring(en) niet hebben kunnen verwerken. Dan hebben we er in het hier en nu last van doordat er bijvoorbeeld ineens beelden van het trauma opkomen. Of misschien komt de traumatische gebeurtenis terug in je dromen en slaap je er slecht door. Andere veelvoorkomende klachten zijn veel nadenken over de gebeurtenis, herbelevingen hebben, prikkelbaar en schrikachtig zijn. Dit kan je dagelijks functioneren behoorlijk belemmeren.

Behandeling onverwerkt trauma

Veel mensen die een trauma hebben opgelopen, willen hier niet meer aan denken of mee bezig zijn. Dat is heel begrijpelijk natuurlijk, maar het zorgt er juist voor dat het trauma niet verwerkt kan worden. Tijdens de gesprekken zullen we, hoe moeilijk soms ook, juist aandacht aan deze gebeurtenis(sen) en de bijbehorende emoties gaan besteden. Op deze manier kun je het trauma verwerken, zodat de bijbehorende klachten ook kunnen gaan verdwijnen.

Lees hier meer over de ervaring van Marissa, die zich aanmeldde met traumagerelateerde klachten 

Heb je hulp nodig bij het verwerken van een trauma of heb je vragen? Neem dan contact op via info@psycholoog010.nl of 06 1664 7445. Ik help je er graag bij.

 

Heeft u hulp nodig bij Trauma?

Bericht sturen

06 16647445